Vrouwen zijn betere wijnproevers dan mannen.

Vrouwen zijn betere wijnproevers dan mannen.

Vrouwen zijn betere wijnproevers dan mannen.

Vrouwen zijn betere wijnproevers dan mannen, punt. En dit zeg ik niet omdat het vandaag 8 maart is.

Ja heren het is misschien niet leuk om te lezen maar het is een kwestie van natuurlijke aanleg, bevestigd door minstens twee belangrijke wetenschappelijke studies.

De eerste, in 2014, "Sensory Science Testing and Research Center" in Kent, Groot-Brittannië, toonde aan dat vrouwen een aanzienlijk groter vermogen hebben om een ​​breed scala aan smaken en geuren te herkennen en te onderscheiden, zowel in wijn als in voedsel. Het onderzoek van de Universidad Politécnica de Madrid, uitgevoerd door Dr. Caroline Chaya, waarbij 208 mensen betrokken waren bij een blinde proeverij van zes wijnen, bevestigt de theorie dat eerlijke seks potentieel en natuurlijk beter zou zijn in wijnkritiek.
De resultaten, zoals het Britse tijdschrift "The Drinks Business" meldde, waren dat "mannen over het algemeen hogere gemiddelde scores hebben gegeven op het hele scala van emoties die verband houden met de geproefde wijnen, terwijl vrouwen, die lagere scores gaven, ook veel meer identificeerden duidelijke verschillen tussen de ene wijn en de andere”. Daarom bevestigt de studie gepubliceerd door het wetenschappelijke tijdschrift "Food Quality and Preference" dat het scala aan aroma's dat een vrouw kan identificeren en beoordelen gemiddeld groter is dan dat van mannen, maar er is meer.

Leeftijd is ook een belangrijke factor. Jongere consumenten zijn ook het meest kritisch, terwijl oudere juist enthousiaster zijn, wat uiteraard terugkomt in de scores: hoger bij de meer volwassen drinkers, lager bij de jongere. Bovendien onthult onderzoek de algemene trend dat wijnen met fruitige en bloemige aroma's meer positieve emoties oproepen dan wijnen die worden gekenmerkt door tonen van zoethout, kruidnagel en vanille. Frisheid en drinkbaarheid prevaleren boven complexe en gerijpte wijnen. En laat frisheid en drinkbaarheid nu twee zeer voorkomende elementen zijn bij natuurlijke wijnen...

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.