waarom onze wijn?

Een paar redenen om onze wijnen te drinken.

Een paar redenen om onze wijnen te drinken.

I Buitengewone druiven.

Cabernet, Merlot, Chardonnay, Sauvignon blanc, die kennen de meeste mensen wel. Of je nou in Frankrijk of Australie bent, het zijn namen die veelvuldig opduiken. Maar er zijn zoveel meer leuke mooie druiven, veel meer.  Naar schatting zijn er zo'n 10000 varianten waar je wijn van kan maken. Nee we hebben ze niet allemaal maar wel een paar waar u misschien nog niet van gehoord heeft. Dus als u volgende keer een fles koopt waarom niet Aramon, Pinot meunier, Spergola of bijvoorbeeld Pignoletto

II Het is alsof je de wijnmakers persoonlijk kent.

Wij geloven dat direct contact met de wijnmakers van groot belang is. Het is immers de wijnmaker die beslist welke druif waar wordt geplant, hoe die wordt gesnoeid, op welke manier, wanneer er geoogst wordt, waarin gefermenteerd en voor hoelang etc. Dit maakt onze producten zo ambachtelijk, die ene Pinot noir is weer compleet anders dan die andere Pinot noir. Dat is toch veel leuker dan zo’n standaard fabrieksproduct kopen?

III Fysiek welzijn.
Met goede druiven maak je goede wijn. Punt. En wie een beetje handig is en hard werkt maakt die wijn zonder de chemische trukendoos open te trekken of andere additieven te gebruiken. Niet schrikken maar er kunnen tot 61 van deze additieven gebruikt worden. Namelijk;

Overzicht toegestane additieven

Zuur
Wijnsteenzuur

Middelen voor klaring en verwijdering bitters
calciumalginaat
kaliumalginaat
kaliumcaseine
caseine
isinglass
siliciumdioxide
gelatine
arabische gom
melkeiwit
plantaardig eiwit
ei-proteïne
aluminosilicaat
ijzersulfaat
Bentoniet
polyvinyl-polypyr-rolidone (PVPP)

Ontkleuring
Actieve koolstof

Ontzuring
Melkzuur bacteriën
kaliumnatriumtartraat
kaliumbicarbonaat
calciumcarbonaat

Ontgeuren
kopersulfaat

Detaillering
Hout chips
metawijnsteenzuur
water

Verrijking
geconcentreerde druivenmost
saccharose
tannine
zuurstof

Enzymen
betaglucanase
pectinase
urease
beta glucosidase

Fermentatie
droesem
ammoniumbisulfiet
thiamine hydrochloride
gist celwanden
gisten
diammoniumfosfaat
ammoniumsulfaat
ammoniumsulfiet

zuurteregelaar
kaliumferrocyanide
calcium phytate
citroenzuur

Stabilisatoren
calciumtartraat
kaliumbitartraat
gist mannoproteinen

Conserveermiddelen
sorbinezuur
sulfurdioxide
argon
stikstof
kaliumbisulfiet
dimethyldicarbonaat
koolstofdioxide
kaliummetabisulfiet
allylisothiocyanaat
lysozymen
kaliumsorbaat
ascorbinezuur

 De lijst van toevoegingen van de wijnen die bij ons in de winkel liggen is;

Druif en af en toe, namelijk niet bij allemaal wat sulfiet bij het bottelen.

Dit maakt onze wijnen fris, vrolijk, lekker en bovenal beter voor lijf en leden.

IV Je komt nog eens ergens.
Bordeaux, Bourgogne dat kent iedereen maar Castell'arquato, Langhirano, Castelvetro, Arbois, Gard, Baden minder. Prachtige namen en prachtige plekken. Via onze wijnen ontdekt u het veelal onontdekte plekken met grote verschillen in cultuur, klimaat en terrein!

V Cultuur en individualiteit.
Wijn maken is een eeuwenoude kunst die onderhand overgoten is met dezelfde marketing, accountant en eenheid pap als veel andere producten. Bij ons kunt u nog verliefd worden op wijnen, échte Lambrusco, betaalbare Bourgogne, vergeten druiven en oude technieken. Wijnen die nog gekoppeld zijn aan historie, traditie, eten en geografie en niet vallen onder het hoofdstuk eenheidsworst.


VI Goed voor de aarde
Letterlijk goed voor de aarde. Onze producenten hanteren biologische en biodynamische principes in de wijngaard. Dit betekent geen onkruidverdelgers, bestrijdingsmiddelen of chemische bemesting. Das beter voor de wijngaard, beter voor de grond en haar inwoners en beter voor de planeet.

VII Lekker!
Laten we niet moeilijk doen, ze zijn ook gewoon lekker!

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.